بیانیه تحلیلی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه درباره تجمعات غیرقانونی و شعارهای ساختار شکنانه اخیر در تعدادی از شهرهای میهن اسلامی

دانشگاهیان عزیز و آگاه:
همانطور که مستحضرید طی دو روز گذشته (7 و 96/10/8)، تجمعاتی غیرقانونی، مشکوک و کاملاً هدایت شده توسط گروه های مخالف دولت و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با شعارهای ساختارشکنانه و هیجانی در پاره ای از شهرهای کشور عزیزمان؛ از جمله کرمانشاه صورت گرفت. این حوادث خطرناک با پیامدهای غیرقابل پیش بینی و ضدامنیتی از چند جهت قابل تأمل است:
1. این تجمعات که ابتدا با اعتراض به گرانی و سپس به شعارهای تند و ضدامنیتی کشیده شد، هیچ مجوزی از هیچ نهاد و سازمان قانونی نداشت و این امر، قضیه را به شدت مه آلود و مبهم ساخته است.
2. این درست است که مردم مسلمان و صبور ما (با اعتراف به همه ی دست آوردهای بسیار بزرگ و درخشان انقلاب اسلامی) از تنگناها و تضییقات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی تحت فشارند، ولی اولاً: این مشکلات با همت، درایت، تدبیر و اتحاد همه ی اقشار و جریانات خیرخواه مردم و نظام به تدریج قابل رفع اند؛ ثانیاً: مشکلات موجود پدیده هایی نیستند که همه ی آنها مولود و محصول عملکرد دولت کنونی و یا یک شبه به وجود آمده باشند، بلکه بخشی از آنها ناشی از بی تدبیری و سوء مدیریت سالیان گذشته است.
3. راه حلّ این مشکلات و رفع بحران های متعدّد آن در تمسّک به اقدامات هیجانی، غیرقانونی و ساختارشکنانه نیست، از این رو، هر گونه اقدام، عمل، تجمع و شعارهای غیرقانونی و غیرمنصفانه از سوی هر کس و هر جریان و جناحی – چه داخلی و چه خارجی- محکوم است. زیرا، اینگونه اقدامات غیرقانونی علیه دولت و نظام اسلامی آن هم در سطح خیابان، به هیچ وجه کمکی به امنیت پایدار نظام اسلامی و بهبود وضعیت کشور و رفع مشکلات فزاینده ی آن که مولود سالیان متمادی قصور و کم تدبیری و کج سلیقگی برخی رده های گوناگون مدیران و جریانات سیاسی کشور است، نمی کند. و چه بسا ممکن است شعله ها و شراره های تند و تیز آن دامن همه ی مردم و به ویژه دامن خود مسببان آن را نیز بگیرد. زیرا جنبش های کور اجتماعی مهارشان تا قبل از شروع در دست طراحان و مسببان آن است ولی بعد از ظهور و گسترش آن، به هیچ وجه قابل مهار نخواهد بود و نتایج شان نیز برای همه ی مردم و به ویژه مسببان آن، بسیار مخرب، ویران گر و زیانبار خواهد بود.
4. با توجه به مراتب یاد شده و تجارب تلخی که از جنبش های کور اجتماعی و حرکت های پوپولیستی در دست داریم، تنها راه حلّ مشکلات و حلّ بحران های فزاینده کنونی در ترویج فرهنگ گفتگو، افزایش ضریب اعتماد اجتماعی، به رسمیت شناختن فرهنگ نقد و نظر در همه ی زمینه ها و با همه ی جناح ها و اقشار دلسوز و خیرخواه مردم، اسلام و نظام اسلامی با محوریت قانون اساسی در همه ی تصمیمات و اقدامات و نیز، توجّه عملی و جدّی به آرمان ها و خواست های قانونی و اسلامی مردم است. والسّلام

96/10/9