برگزاری دهمین جشنواره بین المللی «حرکت» در دانشگاه رازی

دهمين جشنواره ملي حركت روز سه شنبه پنجم دي ماه در محل نمايشگاه بين المللي كرمانشاه آغاز به کار کرد. این جشنواره با حضور بیش از 100 دانشگاه کشور از روز سه شنبه 5 دی ماه  تا روز پنجشنبه 7 دی ماه 1396 به میزبانی دانشگاه رازی برگزار گردید.

در مراسم افتتاحیه جشنواره که در صبح روز سه شنبه 5 دی ماه در محل نمایشگاه بین المللی کرمانشاه برگزار گردید، رئیس دانشگاه رازی ضمن خوش آمد گویی به دانشجویان و مدیران وزارت علوم و سایر مهمانان حاضر در جشنواره؛ و ابراز تأسف از تأخیر ایجاد شده در برگزاری جشنواره حرکت به علت وقوع زلزله استان کرمانشاه گفت: خوشحالیم که که دانشگاه رازی کرمانشاه میزبان بیش از یکصد دانشگاه و گروه علمی است.

وی علت برگزاری این جشنواره را در محل نمایشگاه بین المللی کرمانشاه را ایجاد ارتباط و پیوند عمیق تر بین جامعه و دانشجویان دانست و ادامه داد: فعالیت دانشجویان در قالب انجمن های علمی بستری را فراهم می کند که به مسائل ابداعی و فناوری و ایجاد بازار کاری را پس از اتمام تحصیل دانشجویان منجر شود.

وی علت برگزاری این جشنواره را در محل نمایشگاه بین المللی کرمانشاه را ایجاد ارتباط و پیوند عمیق‌تر بین جامعه و دانشجویان دانست و ادامه داد: فعالیت دانشجویان در قالب انجمن‌های علمی بستری را فراهم می‌کند که به مسائل ابداعی و فناوری و ایجاد بازار کاری را پس از اتمام تحصیل دانشجویان منجر شود.

وی با اشاره به لزوم توجه بیشتر به انجمن‌های علمی دانشجویی گفت: انجمن‌های علمی دانشجویی در دانشگاه یک مجموعه پر توانی است که با هزینه‌های کم توانسته کارهای برزگی را انجام دهد و ما در دانشگاه‌ها می‌توانیم این اولویت را به عنوان مزیت‌های دانشگاه محسوب کنیم و با تقویت انجمن‌های علمی مسیر اشتغال در زمینه تخصصی خودشان هموار کنیم.

دکتر غفاری در این مراسن ضمن گرامیداشت یاد جان باختگان زلزله اخیر کرمانشاه تفکر و اندیشه را امری اجتماعی دانست و گفت: تبلور و ظهوراندیشه و تفکر در اجتماعات و انجمن‌های علمی شکل می‌گیرد به ویژه اجتماعاتی که از سر عزم و اراده تشکیل شده باشد

وی افزود: انجمن‌های علمی کارویژه های مختلفی دارند و مهمترین آن این است که انجمن‌های علمی بستر خردورزی جمعی محسوب می‌شوند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، خواستار تقویت کار جمعی و مشارکت افراد در عرصه‌های مختلف علمی کشور شد و افزود: انجمن‌های علمی عامل اصلی ارتباط دانشگاه و جامعه هستند.

در ادامه مراسم؛ دکتر سید ضیا هاشمی معاون سابق فرهنگی و اجتماعی سرپرست پیشین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در سخناننی همت دانشگاه رازی برای برگزاری دهمین جشنواره ملی حرکت را ستودنی توصیف و ابراز امیدواری کرد که هر ساله رونق بیشتری در این جشنواره ایجاد شده و بستر شکوفایی علمی در دانشگاه‌ها فراهم شود.

وی با تقدیر از معاونت فرهنگی دانشگاه رازی در برگزاری هر چه باشکوه‌تر دهمین جشنواره ملی حرکت گفت: فعالان علمی دانشجویی نخبگان جامعه هستند و این جشنواره‌ها باید محافل شاد علمی باشند

در این مراسم همچنین از ماشین فرمول یک سورنا به عنوان دستاورد دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد رونمایی شد.

در دهمین جشنواره ملی حرکت شرکت کنندگانی از کشورهای عراق، کانادا، سوریه، پاکستان، کره جنوبی، و.. حضور داشتند. در این جشنواره دستاوردها و آثار علمی دانشجویان سراسر کشور به نمایش گذاشته شد و شاهد برگزاری مسابقات جذاب علمی دانشجویی در روزهای سه شنبه و چهارشنبه در محل برگزاری نمایشگاه بودیم.

مراسم اختتامیه دهمین جشنواره ملی حرکت روز پنج شنبه مورخ هفتم دي ماه با حضور معاون و مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم؛ مسئولان دانشگاه رازی و جمعی از مسئولان استانی در تالار انتظار کرمانشاه برگزار شد.

در این مراسم دکتر غفاری، پس از تقدیر از میزبانی دانشگاه کرمانشاه و عوامل برگزاری جشنواره گفت در سفری که روز قبل به مناطق زلزله زده استان کرمانشاه داشتم شاهد صحنه هایی بودم که به ایرانی بودن خودم افتخار کردم وقتی که دیدم مردان و زنان این خطه با چه قدرت و صلابتی از مردم ایران یاد می کنند و آنها را تقدیر می کنند و این سرمایه کمی نیست و بر این مبناست که مسئولیت اجتماعی ما را در قبال مردم صورت دیگری می گیرد و حرکت تازه و جدیدی را برای جشنواره حرکت رقم می زند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: دانشگاه قلب تپنده جامعه است و خود را جدای از جامعه نمی بیند و بر این مبناست که جشنواره حرکت که همیشه حرکت آفرین و نقش آفرین بوده است نسبت به این مسئولیت خطیر احساس مسئولیت دوچندانی را داشته است و در پی این است که با تدبر و اندیشه و درایت هر آنچه که از عهده او بر می آید در قالب مسئولیت اجتماعی که نسبت به جامعه بویژه استان کرمانشاه دارد انجام دهد

وی در ادامه سخنان خود طی پیامی به مردم زلزله زده کرمانشاه گفت: ما همراه شما هستیم و تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا در کنار شما بتوانیم در حل مسائل و مشکلات عزیزان زلزله زده استان نقش آفرین باشیم

وی بار دیگر از تلاش تمام دانشجویان و دانشگاهیانی که نسبت به تشکیل انجمن ها و اتحادیه های علمی دانشجویی اهتمام دارند قدردانی کرد و گفت: امیدواریم جشنواره حرکت نقش آفرین باشد و نقش آفرین بماند.

گفتنی است در این مراسم از انجمن های علمی دانشجویی، گروه های دانشجویی و دانشجویان برتر در قالب دو عنوان "شایسته تقدیر" و "برگزیده" تقدیر به عمل آمد.

همچنین در این مراسم دانشگاه های برتر در حوزه عملکرد انجمن های علمی دانشجویی، اتحادیه های برتر وغرفه های برتر معرفی شدند ولوح سپاس و تندیس جشنواره را دریافت کردند.